Bestepadel.nl

Adidas drive 3.1 vs Adidas Lite 3.1 Padel rackets

Adidas drive 3.1 vs Adidas lite 3.1

Inhoudsopgave

Ben jij een beginnend padeller en ben jij opzoek naar het beste padel racket? Wij hebben voor jou de twee meest verkochte Adidas padel rackets vergeleken om te helpen bij het maken van jouw keuze. Adidas is namelijk erg bekend in de padel wereld, en probeert zich hier dagelijks in te ontwikkelen en verbeteren om voor de padellers het beste te maken. 

De Adidas drive 3.1

De Adidas drive 3.1 is het perfecte racket voor beginnende padelers. Op het moment dat jij met dit racket begint te oefenen zul je zien dat je met grote stappen, vooruitgang zult maken en snel resultaat zal gaan boeken.

 

Dit padel racket heeft een ronde vorm, dit zorgt ervoor dat jij een veel groter slagoppervlak zult hebben. Dit zorgt er weer voor dat jij makkelijker de bal naar de kant van je tegenstanders kunt slaan.

Daarom is dit ook een erg geliefd racket onder de beginners. Het EVA Soft Performance-rubber (dit is de kern van jouw racket) met een lage dichtheid zorgt ervoor dat jij dus met erg weinig inspanning een perfecte bal output kunt hebben.

Het blad is volledig gemaakt van glasvezel, dit zorgt ervoor dat als je de bal terugslaat dit een soort verend effect creëert terwijl dit bij carbon rackets veel minder is.

Het gewicht van dit racket is tussen de 360-375 gram. Dit is belangrijk want het gewicht van je padel racket heeft invloed op hoe hard jij ook daadwerkelijk echt kunt slaan. Maar aan de andere kant hoe zwaarder je racket is hoe vermoeiender het spelen gaat worden.

De ronde vorm zorgt er ook nog eens voor dat jij je slagen erg makkelijk kunt richten in combinatie met een groot slag oppervlak naar mijn mening een perfecte combinatie.

ADIDAS DRIVE 3.1

Adidas padel logo
Adidas drive 3.1

Adidas Lite 3.1

De Adidas Lite 3.1 laat je echt verrassen, dit racket heeft echt een fantastische slagkracht. Net zoals bij de Adidas Drive 3.1 heeft ook dit racket EVA Soft Performance rubber met het Fiberglass-oppervlak.

Adidas Lite 3.1

Door de dual eXoskeleton-technologie die hierop zit heb je veel meer stevigheid. Deze technologie is een extra stijfheid door de integratie van koolstofvezels die zich in de kern van het blad bevinden.

Het geweldige zwaartepunt zorgt ervoor dat je snel kunt reageren en vergeeft de fouten hierbij gelijk. De ballen zijn goed te plaatsen, zonder in vermogen in te leveren door het ronde blad. Daardoor creëer je voor jezelf weer veel meer comfort.

ADIDAS ADIPOWER LITE 3.1

Adidas padel logo
ADIPOWER LITE 3.1

Verschil tussen de rackets

Nu ik jullie op de hoogte heb gebracht over deze twee rackets, gaan wij ze nu tegenover elkaar voor jullie zetten om de keuze makkelijker te maken.

Beide bladen van de padel rackets zijn rond. Dit zorgt ervoor dat jij dus een veel groter slag oppervlak hebt met deze rackets.

Het materiaal van het blad bij de Adidas Drive 3.1 is gemaakt van gealuminiseerd fiberglass, terwijl die van de Adidas Lite 3.1 gemaakt is van gevlochten fiberglass. Het verschil zit hem erin dat bij de Drive 3.1 een dun laagje metaal over zit terwijl dat bij de Lite 3.1 niet zo is.

Doordat het blad van de Lite 3.1 gevlochten is zorgt dit voor meer comfort en stevigheid waardoor je blad langer meegaat. De speelstijl voor beide rackets zijn spelen op controle. Deze combinatie is perfect om te spelen met iemand die erg aanvallend speelt of erg verdedigend.

Balans bij de rackets is totaal verschillend, bij de Adidas Drive 3.1 bevindt zich de balans laag in het racket, bij de Adidas Lite 3.1 is dat in het midden van het racket. Het verschil zit hem erin dat het bij balans in het midden zorgt voor meer kracht in het slaan en zorgt voor een betere plaatsing ten opzichte van de Adidas Lite.

Nu wij jullie hebben uitgelegd wat de voordelen zijn van de rackets en waar de rackets goed in zijn, kunnen jullie de keuze maken.

Inhoudsopgave