Bestepadel.nl

Top 5 Beste Padel Ballen Alles Wat Je Moet Weten

Beste padel ballen

Inhoudsopgave

Als je op zoek bent naar de beste padel ballen, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel bekijken we de top 5 beste padel ballen op de markt en alles wat je erover moet weten. We beginnen met een kort overzicht van elke bal, daarna gaan we dieper in op wat elke bal speciaal maakt.

Dus zonder verder oponthoud, laten we beginnen!

 

1. Head Padel Pro S

De eerste bal op onze lijst is de Head Padel Pros S. Deze bal is ontworpen voor binnen en buiten. Hij heeft een goede balans tussen snelheid en spin, waardoor hij perfect is voor alle niveaus.

De Head Padel Pro S is ook de officiele wedstrijdbal van het World Padel Tour (WPT). En wordt gebruikt in alle grote competities in Spanje, Portugal, Zweden en in meer competities

2. Wilson Padel X3 Speed Bal

De tweede bal op onze lijst is de Wilson Padel X3 Speed Ball. Ook deze bal is ontworpen voor gebruik binnen en buiten. Hij heeft een goede balans tussen snelheid en spin, waardoor hij perfect is voor alle niveaus.

De Wilson Padel X3 Speed Bal is ook zeer duurzaam. Hij wordt geleverd met een jaar garantie, dus je kunt er zeker van zijn dat hij lang meegaat.

3. Babolat Court Padel X3

De derde bal op onze lijst is de Babolat Court Padel X3. Deze bal is de officiele bal van de APT Padel Tour (American Padel Tour). Hij heeft een uitstekende controle en spin, waardoor hij perfect is voor gevorderde spelers.

4. Bullpadel Gold

De vierde bal op onze lijst is de Bullpadel Gold bal. Deze door het Spaanse merk Bullpadel ontworpen bal is gemaakt voor binnen- en buitengebruik. Hij heeft een uitstekende controle en spin, waardoor hij perfect is voor professionele spelers.

De Bullpadel Gold bal is ook zeer duurzaam. De gouden bal is een bal met maximale snelheid om games te versnellen en een beter slaggevoel. Bovendien heeft het een rubberen kern met een hoge dichtheid die drukverlies voorkomt, wat de duurzaamheid van de bal verhoogt.

Het is de officiële bal van de wedstrijden die worden georganiseerd door de padelfederaties Madrid, Extremadura en Murcia.

5. Tecnifibre Tour

De vijfde en laatste bal op onze lijst is de Tecnifibre Tour bal. De Tecnifibre Padel Tour bal is goedgekeurd door de Franse en Spaanse Federatie.

Hij is ontworpen voor ervaren spelers en heeft een versterkte kern voor een levendigere bal en langere vezels voor een betere grip en spin.

Drukloze padel bal

Anders dan bij tennis heb je bij padel alleen maar gasgevulde padelballen. De ballen zijn met een gas gevuld waardoor deze harder zijn en beter stuiteren. Na verloop van tijd verdwijnt het gas uit de bal en stuiten de ballen minder. Hoe lang het duurt voordat de ballen minder worden hangt van verschillende factoren af. De eerste reden is de tijdsduur dat je de ballen gebruikt. Voor elk merk en type is er een ander tijd die de fabrikant meegeeft hoe lang de bal meegaat. Gemiddeld is dit tussen de 3 en 6 uur. Of anders gezegd tussen de 2 en 4 wedstrijden.

Een andere reden is de temperatuur van de bal. Hoe kouder de bal hoe trager het spel wordt. Ook vocht is een reden van een trager spel. De ballen worden nat en zwaarder en de wanden en het kunstgras zijn ook nat waardoor het vocht opgenomen wordt door de bal.

Inhoudsopgave