Bestepadel.nl

Beste Padel Racket voor de Gemiddelde Speler

beste padel racket voor gemiddelde speler

Inhoudsopgave

Wil je het beste padel racket kopen dat speciaal gemaakt is voor de gemiddelde speler? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten. We geven advies over welk racket het beste bij jou past, en vertellen je over de verschillende soorten padelrackets die er zijn. Daarnaast lees je meer over de specificaties van padelrackets en geven we tips over hoe je het beste met je padelracket kunt spelen.

Je bent al een tijdje aan het spelen. Je merkt dat je padelvaardigheden zijn verbeterd. En jouw spelinzicht is verandert. Ook de manier zoals jij het spel padel graag speelt gaat je makkelijker af. Met andere woorden… je bent van beginnende padelspeler naar een gemiddelde padelspeler gegaan.

Nu is het hoog tijd om je padeluitrusting, en dan voornamelijk je padel racket, te upgraden. Waarschijnlijk heb je het tijdens de lessen of trainingen gemerkt. Je huidige racket doet niet wat jij graag zou willen. Een veel voorkomende vraag is om harder te kunnen spelen maar het lukt maar niet met je beginners racket. Dan is het hoog tijd om te gaan voor een padel racket voor gevorderde spelers.

Welk racket heb ik nodig als gemiddelde speler?

Het grootste verschil tussen rackets voor beginners en gevorderde is meteen het prijsverschil. De rackets voor beginners zijn een stuk goedkoper als dat van gemiddelde spelers. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat de materialen en afwerking bij rackets van gemiddelde spelers beter en daarmee duurder zijn. Zo zijn bijvoorbeeld de frames vaak afgewerkt in

volledig carbon en de goedkopere rackets nog van glasvezel. Carbon is een stuk stijver dan glasvezel. En hierdoor heb je minder flexibiliteit in het racket waardoor je er harder mee kan slaan.

Naast het materiaal verschil zijn er ook padelrackets met meer balans. Dit houdt in dat de balans van je padelracket niet alleen maar aan één kant is, maar gelijkmatig verdeeld is over beide padelracket zijden. Het padelracket met meer balans is makkelijker te hanteren en speelt je een stuk beter bij padeltechnieken zoals smashen en de lob.

Dikte padel rackets

Er zijn padelrackets met verschillende diktes en padelrackets met verschillende diameters. Een padelracket die dikker is kan harder slaan dan een padelracket die dunner is. Maar je moet wel voorzichtiger zijn met padeltechnieken zoals de padel-volley, omdat je padelracket een stuk trager beweegt. Een padelracket met een kleinere diameter heeft meer controle en precisie bij padeltechnieken. Maar door de kleinere diameter is de padelracket ook lastiger te hanteren en heb je minder kracht.

Vorm padel racket

Er zijn drie soorten vormen rackets binnen padel. Namelijk; rond, druppel en diamand.

Balans van padel racket

Een padelracket in de vorm van een ronde is makkelijk te hanteren en heeft goede controle. Padelracket met de vorm van een druppel zorgt voor meer kracht omdat de balans meer naar boven zit (hefboomwerking). Wij adviseren daarom ook om een druppelvormig padel racket te nemen als je op zoekt bent naar een padel racket voor de gemiddelde speler. 

Lees hier het bericht over de Dunlop Galactica Team.

Hieronder hebben we een opsomming van rackets die geschikt zijn voor gemiddelde spelers:

Inhoudsopgave