Bestepadel.nl

Beste Padel Rackets Voor Beginners

Beste padelracket voor beginners

Inhoudsopgave

Als je van plan bent om padel te gaan spelen, dan is het eerste wat je nodig hebt een goed racket. Maar wat zijn de beste padel rackets voor beginners? In dit artikel geven we je een aantal tips over waar je op moet letten bij het kopen van je eerste padel racket.

Dus zonder verder oponthoud, laten we eens kijken naar de beste padelrackets voor beginners die vandaag de dag op de markt zijn!

BESTE KEUZE

Adidas RX 100

ADIDAS RX100

De Adidas RX100 is overall de beste keuze als je op zoek bent naar het beste padel racket voor beginners.

BESTE PRIJS

HEAD FLASH 2022

De Head Flash is de goedkoopste van onze vergelijking. En fijn voor de beginnende padel speler.

BESTE PERFORMANCE

Babolat Reveal

Babolat Reveal

De Babolat Reveal is de allrounder met de beste prestaties voor beginners.

Welke kenmerken heeft het racket voor beginners

Ten eerste is het belangrijk om het juiste gewicht en de juiste maat voor je frame te kiezen. Ten tweede moet je beslissen over de vorm van het blad. En ten slotte moet je rekening houden met de kleur en het merk van het racket voordat je tot aankoop overgaat.

Het racket voor beginners moet bepaalde kenmerken bezitten om zijn functie naar behoren te kunnen vervullen. In de volgende regels leggen we uit welke dat zijn.

Gewicht

Als beginner is het fijn als het racket niet te zwaar is. Dit heeft als voordeel dat je niet te snel vermoeid raakt. En daarbij heb je meer controle dan bij een zwaarder racket. Een bijkomend voordeel is dat je minder snel de bal “te hard” raakt waardoor hij uit kan gaan. Een licht racket zit tussen de 340 en 365 gram in.

Grip

Een comfortabele grip is fijn. Het is belangrijk dat het racket een goede grip heeft, zodat je het stevig kunt vasthouden en niet wegglijdt tijdens de wedstrijd. Een stelregel voor de juiste grip is dat als je je hand om de grip doet dat je middelvinger niet de muis van je hand aanraakt. Je moet er ongeveer 1 cm. ruimte tussen hebben. Op die manier heb je de juiste grip.

Vorm

Er zijn in principe 3 verschillende vormen in het padel; de ronde vorm, de druppel of de traan en de diamant. De verschillen tussen de drie verschillende vormen leggen we hieronder uit:

Verschillende vormen padel rackets

Ronde vorm

Ronde padel rackets zijn het meest bekende type. Ze zijn gemakkelijk te hanteren en hun gewicht is goed verdeeld. Het midden van het racket is vrij groot en bevindt zich in het midden van het ronde oppervlak. Een racket met een rond blad heeft een grote sweet spot: dit is het gedeelte van het racketblad waarmee je de bal het best raakt. Dit is belangrijk omdat je als beginner minder kans hebt om de bal perfect in het midden te raken dan ervaren spelers.

Druppel vorm

Deze rackets zijn het beste voor gemiddelde spelers, en daarbij heel populair. Het gewicht wordt over het hele racketoppervlak verdeeld. Het grootste verschil met een rond racket is dat het druppelvormige racket minder sweet spot heeft. Dit geeft je meer controle over de bal, maar maakt het ook moeilijker om de bal goed te raken.

Diamantvorm

Een ruitvormig racket lijkt een beetje op een vierkant. Het wordt vooral gebruikt door ervaren spelers, omdat deze rackets weinig vergevingsgezindheid bieden bij het slaan van de bal buiten de sweet spot. Deze rackets zijn daarom niet aan te raden voor beginners, omdat ze meer precisie en techniek vereisen om er goed mee te kunnen spelen.

Balans

De balans van een racket is de verdeling van het gewicht van boven naar beneden en van links naar rechts. Dit beïnvloedt de manier waarop je de bal raakt. Als het racket “head light” is, is het gemakkelijker om spin op de bal te genereren. Met een “head heavy” racket is het gemakkelijker om harde slagen te maken. Als beginner is het prettig als het racket een goede balans heeft, zodat je kunt experimenteren met verschillende slagen. De verschillende vormen rackets hebben ook elk een eigen balans.

Balans van padel racket

Speelstijlen

Er zijn drie speelstijlen bij padel:

 

  • verdedigend
  • allround
  • aanvallend


Elke speelstijl vereist een ander type racket

Defensieve spelers blijven achteraan op de baan en proberen hun territorium te verdedigen. Ze hebben een racket nodig dat licht en wendbaar is, zodat ze snel bij elk schot kunnen.

All-roundspelers kunnen overal op de baan spelen. Ze hebben een racket nodig dat goed in balans is, zodat ze naar behoefte kunnen wisselen tussen aanval en verdediging.

Offensieve (of aanvallende) spelers blijven vooraan op de baan en proberen het spel te controleren. Zij hebben een racket met veel power nodig om winnende slagen te kunnen maken

Dus, wat voor type speler ben jij? Als je jouw speelstijl kent, kan je  het juiste racket kiezen dat daarbij past. Met het juiste racket in de hand ben je goed op weg om van deze leuke sport te genieten.

Niveau Stijl Vorm Gewicht Prijs
Beginner
Verdedigend
Rond
350-370 gram mannen 340-350 gram vrouwen

€ 60/€100Ervaren

Verdedigend

 

Allround

Rond

 

Druppel

360-370g mannen
340-350g vrouwen

365-375g mannen
345-355g vrouwen

€100/€150€100/€150

Gevorderd

Verdedigend

Allround

Aanvallend

Rond


Druppel


Diamant

360-380g mannen
345-365g vrouwen

365-385g mannen
350-370g vrouwen

370-390g mannen
355-375g vrouwen

€200 +


€200 +


€200 +

Top 5 padel rackets voor beginners

Dunlop Boost Lite

Dunlop

Babolat Reveal

Babolat

Dunlop Boost Lite

Head logo
Bullpadel logo

Adidas RX 100

Adidas padel logo

Mijn persoonlijke voorkeur

Hier heb je onze Top 5 beginners rackets voor padel. Ze liggen allemaal in een prijsrange van tussen de € 65 en € 85 euro in. Zelf heb ik gespeeld met de Head Flash en de BullPadel Flow. De Head Flash is zeer geschikt voor de beginnende padel speler.

Kies jouw racket uit en ga aan de slag!

    > Klik hier als je opzoek naar de goedkoopste padel rackets

Beste Performance
Beste Prijs
Beste Performance
Beste Prijs

Inhoudsopgave