Bestepadel.nl

Hoe Word Je Beter In Padellen?

Inhoudsopgave

Beter worden in padellen klinkt moeilijker dan dat het is. Er zijn veel verschillende manieren waarop je beter kunt worden en je skills en vaardigheden kunt verbeteren. Door dit te doen merk je al snel dat hier verbetering in komt en jij daadwerkelijk beter gaat spelen.

Hieronder hebben wij voor jou 7 punten vermeld om beter te worden in padel.

  • Oefen regelmatig: hoe meer je speelt, hoe beter je wordt. Probeer zoveel mogelijk te spelen om je techniek en tactieken te verfijnen.
  • Zoek hulp van een coach: een professionele coach kan je helpen om je techniek te verbeteren en je spel te verfijnen.
  • Werk aan je conditie: padel is een fysiek intensief spel, dus het is belangrijk om in goede conditie te zijn. Probeer regelmatig te sporten en te werken aan je uithoudingsvermogen.
  • Verfijn je slagen: oefen verschillende slagen, zoals forehands, backhands en smashes, om je techniek te verbeteren.
  • Leer de regels: zorg dat je de regels van het spel kent en begrijpt, zodat je weet hoe je moet spelen.
  • Probeer nieuwe tactieken: padel is een tactisch spel, dus het is belangrijk om te leren hoe je de bal naar de andere kant van het veld kunt sturen. Probeer verschillende tactieken uit om te zien wat het beste werkt voor jou.
  • Blijf leren van andere spelers: kijk naar hoe andere spelers spelen en probeer te leren van hun technieken en tactieken.


Het belangrijkste is genieten van het spel, padel is een leuke en sociale sport, dus geniet ervan en blijf positief. Hoe meer plezier je hebt, hoe gemotiveerder je bent om te blijven oefenen en te verbeteren.

Tips voor beginnende padellers

Allereerst is het belangrijk om te zorgen dat je de juiste uitrusting hebt, zoals padelrackets en padel ballen. Klik hier voor alle padel benodigdheden.

Zoek een partner om mee te spelen, het is beter om samen te spelen dan alleen. Dit heeft ermee te maken dat padel een sociale teamsport is en voornamelijk wordt gespeeld in teams van 2. Hierdoor is het handig om meerdere partners te hebben om je kennis en technieken te verbeteren.

Neem de tijd om de regels van het spel te leren en te begrijpen, zodat je weet hoe je moet spelen.

In ons andere blog hebben wij een duidelijk overzicht gemaakt wat de padel regels zijn en waar je rekening mee moet houden. Hier staat onder andere in hoe je punten kunt scoren en wat de basis spelregels zijn.

Probeer het spel te bekijken vanuit een strategisch perspectief, en denk na over hoe je de bal naar de andere kant van het veld kunt sturen. Op het moment dat jij namelijk strategisch ingesteld bent en graag wilt winnen is het belangrijk om te observeren wat je tegenstanders doen.

Op het moment dat jij een patroon herkent in het spel van de tegenstander dan kan jij hier een strategisch voordeel uithalen.

Coach of ervaren padelspeler

Zoek hulp van een coach of een ervaren speler om je techniek te verbeteren en je spel te verfijnen. Op het moment dat je kennis hebt gemaakt met de sport hebben wij gemerkt dat er veel mensen die het spel blijven spelen. Dit zorgt ervoor dat er meer ervaren spelers komen. Als jij nog een beginner bent en graag wil leren, raden wij aan om met verschillende padelspelers te spelen om je skills en vaardigheden te verbeteren.

Blijf in beweging tijdens het spelen, en probeer de bal te volgen om op elk moment klaar te zijn om te slaan. De bal volgen vermijd namelijk het maken van fouten, doordat je bijtijds kan zien waar de bal komt kan jij hierdoor minder fouten maken en ben je veel geconcentreerder. Als jij deze techniek onder controle hebt zal je snel genoeg merken dat je hierdoor beter gaat spelen.


Verschillende padelposities innemen op de baan

Bij padel zijn er drie belangrijke posities die je op de baan kunt innemen:

Aanvallende positie:

De aanvallende positie is de positie die je inneemt wanneer je de bal probeert te raken voordat deze op de baan stuitert. Als je in de aanvallende positie bent, bevind je je meestal vlakbij het net (Ongeveer 2 meter van het net vandaan), zodat je de bal gemakkelijk kunt raken voordat hij op de baan stuitert.

Je staat niet met je neus bovenop het net doordat de tegenstander anders gemakkelijk een lobbal kan spelen. Het doel van de aanvallende positie is om je tegenstanders te dwingen tot een fout. Het hoeft niet mooi te zijn als je maar punten weet binnen te slepen.

Aanvallende positie tijdens padel

Vanuit de aanvallende positie is het belangrijk dat je let op je houding als team zijnde. Probeer daarom met je teamgenoot zijwaarts over de baan te schuiven.

Zoals hierboven vermeld hebben we al aangegeven dat je ongeveer 2 meter van de baan kunt afdekken, daarom moet je als team zijnde goed met elkaar op te schuiven om te zorgen dat er geen lege gaten vallen op het speelveld.

Defensieve positie:

De defensieve positie is de positie die je inneemt wanneer je de bal probeert te raken nadat hij op de baan is gebounced. Als je in de defensieve positie bent, bevind je je meestal achter de achterlijn, zodat je de tijd hebt om de bal op te vangen en terug te slaan.

Verdedigende positie padel

Deze positie wordt voornamelijk gebruikt als je tegenstander dicht tegen het net aan staat (in de aanval is). Hierdoor moet jij dus een verdedigende positie innemen.

Vanuit de verdedigende positie probeer je de ballen zoveel mogelijk centraal in het midden te spelen, dit maakt het voor jouw tegenstanders lastiger, zeker als hun communicatie niet op orde is.

Als de tegenstander in aanvallende positie een makkelijke bal slaat richting de verdedigende positie is het handig om gebruik te maken van de “lob”. Hierdoor dwing je je tegenstanders om naar een verdedigende positie te gaan waardoor jij met jouw teamgenoot een aanvallende positie kan innemen.

Centrale positie:

De centrale positie is de positie die je inneemt wanneer je je op het midden van de baan bevindt. Vanuit deze positie kun je gemakkelijk naar beide kanten van de baan bewegen om de bal te raken, of het nu gaat om aanvallende of defensieve slagen.

Centrale positie of transitie tijdens padel

Het is belangrijk om te onthouden dat je tijdens het spelen van padel regelmatig van positie zult moeten veranderen, afhankelijk van de bal en de slag van je tegenstander.

Door goed op te letten en snel te reageren, kun je in staat zijn om je positie op de baan aan te passen om de bal te raken en om het spel te beheersen. Deze positie is de positie waar jij je wel het meest kwetsbaar bent opgesteld. Deze centrale positie wordt voornamelijk gebruikt om te switchen van defensieve naar aanvallende positie. 

Inhoudsopgave